zondag 8 maart 2015

Mmmm monchoutaart


Ik ben dol op Monchoutaart. Ik maakte dat altijd met het welbekende pakket uit de supermarkt. Maar zelf doen is minstens zo leuk en lekker!

Ik maakte er al eens een met een recept van Sonja Bakker (wordt taart nu dan echt verantwoord?), met een bodem van bastognekoeken, erg lekker. Maar al genietend van een heerlijk havermoutkoekje ontstond het idee om een bodem met havermout te maken. Zo geschiede en het resultaat..... om te smullen!


Benodigdheden:
Voor de bodem:
- 75 gram zachte boter
- 1 zakje vanillesuiker of een theelepel vanille essence
- 40 gram donkere basterdsuiker
- 60 gram zelfrijzend bakmeel
- 70 gram havermout
- snufje zout
- flinke theelepel koekkruiden

Voor de monchou:
- 200 ml melk
- 3 zakjes klopklop
- 200 gram monchou

Meng de ingrediënten voor de bodem in een kom. Kneed tot een samenhangende bal.
Bekleed een springvorm (26 cm doorsnede) met bakpapier. Verdeel het havermout deeg in meerdere balletjes, dit maakt het makkelijker om de bodem bedekt te krijgen. Leg de balletjes verdeeld in de springvorm en druk ze plat, totdat de hele bodem bedekt is.

Bak de bodem 15 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.
Laat de bodem afkoelen.

Klop met een mixer de klopklop met de melk, gedurende minstens 3 minuten. Voeg de monchou toe en meng met de mixer tot een glad geheel.
Schep de monchou op de taartbodem en strijk glad.
Zet de taart minimaal 2,5 uur in de koelkast.
Bestrijk de taart bijvoorbeeld met aardbeienjam.





2 opmerkingen: